Kérdésed van? Hívj minket! +36308802605

SH-Rodemectin spot on 5ml
SH-Rodemectin spot on 5ml
5 135 Ft

SH-Rodemectin spot on 5ml

Összetétel: Ivermectin 50 mg, vivőanyag ad 5.00 ml spot on.

Gyógyszerforma: oldat.

Célállat: görény, tengerimalac, aranyhörcsög, nyúl, egér, patkány, valamint kígyók és gyíkok.

Raktáron
5 135 Ft
Részletek

Javallat: különböző, elsősorban külső (rüh, atka, kullancs), de belső paraziták (orsó-, hajszálféreg, stb.) okozta fertőzések, nevezetesen testfolyadékkal táplálkozó parazita fajok elleni kezelésre.

Alkalmazás módja: spot on. Az állatok bőrére kell cseppenteni a készítményt. A kezelést időről-időre meg kell ismételni az újrafertőződés és az ectoparazita peték kelési ütemének függvényében. A külső élősködők petéit a szer nem öli el. Egyes esetekben a készítmény közvetlenül szájba cseppenthető, vagy ivóvízben elkeverve ill. spray-ként is alkalmazható.

Adagolás: 1 csepp 0.2 mg ivermectint tartalmaz.

Görény: fül rühösség (Otodectes cynotis) esetén a külső hallójárat megtisztítása után fülenként 2-2 cseppet becsepegtetünk, majd az eljárást 3 naponként meg kell ismételni 2-4 alkalommal. Bőr ill. lábvég rühösség (Sarcoptes scabiei) esetén a pörkök eltávolítása után, 5 csepp/ttkg dózisban a szőr széthúzása után a bőrre csepegtetjük, majd két hét múlva megismételjük a kezelést. Egyéb belső élősködő elleni kezelés esetén 5 csepp 1(mg)/ttkg dózist kell alkalmazni, majd a kezelést 14 nap múlva megismételni.

Tengerimalac, aranyhörcsög: rühösség (Sarcoptes, Notoedres) ill. tetűfertőzés esetén 4 csepp/ttkg adagban a bőr széthúzása után a bőrre csepegtetjük és a kezelést 7 nap szünet után 2-3 alkalommal megismételjük.

Egér: atka ill. hegyesfarkú féreg fertőzöttség esetén 4 csepp/1 l ivóvízben 4 napig itatni, majd 3 napos szünet után a kezelést megismételni 2-3 alkalommal.

Patkány: atka ill. hegyesfarkú féreg fertőzöttség esetén 13 csepp/1 l ivóvízben 4 napig itatni, majd 3 napos szünet után a kezelést megismételni 2-3 alkalommal.

Mind az egér, mind a patkány esetében külső élősködő esetén a ketrec takarítása és fertőtlenítése után az állatokat lepermetezhetjük. Tegyünk 10 csepp SH-Rodemectint 20 ml vízbe, majd erősen porlasztóra állított virágpermetezővel permetezzük le az állatokat (1-2 fújás elegendő) minden nap egy hétig. A permet nem nedvesíti át a szőrt, csak vékonyan bevonja. A keveréket minden nap frissen kell készíteni a kezeléshez. Egyes egértörzsek érzékenyek az Ivermectinre, ezért mielőtt nagyobb állományt kezelünk, egy-két állaton végezzünk próbakezelést. Az újszülött egerekre és patkányokra toxikus az anyag, ezért kölyköket 10 napos kor előtt semmiképpen ne kezeljünk!

Nyúl: a szőr széthúzása után 2 csepp/ttkg dózisban adhatjuk az állat bőrére, vagy esetleg szájába csöppentve. Külső élősködő (atka) fertőzöttség esetén az állatokat 10 csepp/20 ml víz keverékével (szuszpenzióval) erősen porlasztóra állított virágpermetezővel lepermetezzük minden nap egy héten keresztül. A keveréket minden nap frissen kell készíteni a kezeléshez.

Figyelmeztetés: gyermekek elől elzárva tartandó!

Megjegyzés: a kezeléseket az állatorvossal egyeztetni kell. A készítmény élelmiszertermelő állatoknál nem használható!

Ellenjavallat: nem ismeretes.

Ne használjuk abban az esetben, ha a hatóanyaggal kapcsolatos ismert túlérzékenység esete áll fenn. Teknősöknek és krokodiloknak nem adható faji érzékenység miatt. Kölyök egerek és patkányok kezelését kerüljük 10 napos korig!

Nem kívánatos hatás: túladagolás esetén (20-szoros) a madarak álmosak, tántorognak és lógatják a fejüket. Specifikus antidotum nincs! Kevésbé súlyos túladagolás esetén gyengeség előfordulhat, de ezek a tünetek minden külső beavatkozás nélkül egy-két napon belül elmúlnak.

Kölcsönhatás más szerekkel: ne használjuk együtt más, szisztémás hatású antiparazitikus szerrel.


Kiszerelés: 5 ml spot on, polietilén cseppentő flakonban, faltkartonban.