Kérdésed van? Hívj minket! +36308802605

Dr. Pet Big Boy gallér S kék
Dr. Pet Big Boy gallér S kék
6 690 Ft

Dr. Pet Big Boy gallér S kék

Dr. Pet Big Boy gallér S kék
Dr. Pet Big Boy gallér S kék

Kutyára és macskára javasolt! 

A Dr.Pet felfújható műtéti gallér egy erős külső rétegből és egy felfújható gumibelsőből áll.

A külső réteg (huzat) anyaganagyon erős és felhelyezés után a gallér harapás álló is, hiszen nem fér hozzá az állat a szájával! 

A gallér többszőr is felhasználható, időtálló, továbbá biztonságos az állat részére. A belső esetleges meghibásodása esetén csak külön a belső is megvásárolható nálunk!

Raktáron
6 690 Ft
Részletek

Méretek:

Standard

XS: 15cm-ig
S: 16-23 cm
M: 24-32 cm
L: 33-40 cm
XL: 41-52 cm
XXL: 53-63 cm

Big Boy

S: 18-24 cm
M: 25-33 cm
L: 34-43 cm
XL: 44-53 cm
XXL: 54-65 cm
XXL: 54-65 cm 

A gallért a gumibelső felfújó szelepének összenyomásával lehet felfújni, akár egy úszógumit. A felfújt gallér, mint egy párna öleli körül a nyakat, mely korlátozottá teszi az állat nyakának mozgását.

 

A GALLÉR MEGFELELŐ HASZNÁLATA

Nagyon fontos a pontos illeszkedés. A gallér teljesen felfújt állapotban vegye körül a nyakat, illetve pici hézag lehet. Ha két méret között gondolkodik, akkor mindig a nagyobbat kell választani, még ha az nagynak is fog kicsit tűnni a kutyán/cicán. Leesni nem tud róla, hiszen nyakörvvel rögzítve van, viszont a nagyobb lesz hatékonyabb.

A gallért tépőzár segítségével lehet összezárni az állat nyakán. A gallér belsejében található szövet fülek az a célt szolgálják, hogy a kutya nyakörvét vagy egy gézcsíkot bele lehessen húzni, mivel ha csak simán a tépőzárral tesszük fel az állatra, úgy le tudja szedni a gallért magáról. A gallér anyaga ha koszos lesz, vizes ruhával tisztára törölhető, vagy kézzel mosható.

HATÉKONYSÁG

Számos visszajelzés alapján a gallér több esetben a mancsokon kívül teljes testen működött, de sajnos itt is vannak kivételek, így azt mondhatjuk hogy a felfújható gallér hatékonysága a szürkével jelölt területen 100%-os, a fekete területeken ez a hatékonyság függ a kutya fajtájától, felépítésétől, habitusától.

Amennyiben kutyája sérült területe a szürke tartományon kívül esik, illetve azoknak akik a fokozott figyelem kategóriába tartoznak válasszák a  gallérunkat!

 

FONTOS TUDNIVALÓ!

Sajnos a Dr. Pet felfújható mûtéti gallérok NEM MINDEN ESETBEN válnak be az állatnál, de nagyon sok esetben jó alternatívának bizonyul.

A STANDARD típusú gallér NEM AJÁNLOTT olyan fajták esetében, akik hosszú végtagokkal vagy hosszú nyakkal rendelkeznek, mint pl. a dogok, az agárfélék, vizslák vagy a dobermann, illetve az olyan hiperaktív kutyáknál, akik fáradságot nem kímélve oldják meg hogy elérjék magukat bármi áron!

A gallér macskáknak is jó alternatíva, viszont a tûhegyes körmükkel képesek kilyukasztani, így csak olyan cicáknak javasoljuk akiknek békés a természete, illetve akiknek a körmük vágva van!

Több kutya esetén semmiképp ne hagyjuk felügyelet nélkül a galléros kutyákat, hiszen a másik kutya/kutyák kárt tudnak tenni a gallérban!

Tartósan kertben tartott, illetve tartósan felügyelet nélkül hagyott kutyák esetében nem javasoljuk gallérjainkat!

Amennyiben kutyája sérült területe a szürke tartományon kívül esik, illetve azoknak akik a fokozott figyelem kategóriába tartoznak válasszák a Dr.Pet BIG BOY gallérunkat!